Bejelentkezés: +36-20-993-6039

1221 Budapest, Duna utca 1-3. Megközelítés

Konzerváló- és esztétikai fogászati beavatkozások

Konzerváló- és esztétikai fogászati beavatkozások

Konzerváló- és esztétikai fogászati beavatkozások

A konzerváló fogászat a fogorvostudományok azon ága, mely a fog megtartását tűzi ki elsődleges céljául. A konzerváló fogászat tudományágába tartozik bele számos egyéb esztétikai korrekció, bizonyos fogászati traumák ellátása illetve egyes funkcionális problémák megoldása. Szervezetünk a káros folyamatok (például caries) során elvesztett kemény fogszövetet nem képes megfelelő módon pótolni. A fogorvosnak ezért szüksége van olyan anyagokhoz nyúlni ezen szövethiányok pótlására, melyek minél ellenállóbbak, lehetőleg gyorsan és könnyen felhasználhatóak és egyáltalán nem károsítják a szervezetet, melyben fel kívánja őket használni.

  • tömések (fényrekötő, fogszínű anyagból)

Szuvas vagy traumásan sérült fogak helyreállítása direkt módszerrel egy ülésben. A töméseket általában érzéstelenítésben készítjük. A tömőanyag a beavatkozás során teljesen megköt, de a lágyrészek zsibbadása miatt azt javasoljuk Pácienseinknek, hogy kb. még három órán át ne rágjanak. Amíg tart az érzéstelenítő hatása, joghurt, turmix, leves fogyasztását ajánljuk.
Figyelem! Tejtermékek fogyasztása szájsebészeti beavatkozások után pár napig kerülendő!

  • betétek (kerámia, arany, műanyag)

Szuvas vagy traumásan sérült fogak helyreállításának indirekt módszere. A fogorvos a szuvas részek eltávolítása és a megfelelő formájú üreg kialakítása után lenyomatot vesz a fogról, mely alapján a fogtechnikus porcelánból, fémből vagy műanyagból elkészíti a betétet, más néven inlay-t vagy onlay-t.

  • porcelán héjak

Szuvas vagy traumásan sérült fogak koronájának foganyagkímélő, esztétikus helyreállítása. Általában frontfogakra készítjük.

  • fémkerámia és fémmentes koronák

Szuvas vagy traumásan sérült fogak koronájának helyreállítása. Az orvos első ülésben lecsiszolja a fogat a megfelelő formára. Ha szükséges, a szuvas részek eltávolítása után a hiányzó részeket tömőanyaggal pótolja. A lenyomatvételt követően a fogtechnikus elkészíti a fogszínű koronákat, melyeket az orvos a preparált fogcsonkokra ragaszt.

  • fogékszerek

A piercingviselés ártalmatlan módja. Kizárólag olyan fogékszerek felragasztását vállaljuk, amelyek a fog keményszöveteinek roncsolása nélkül felhelyezhetők és eltávolíthatók is, ha megunják viselésüket. Itt jegyezzük meg, hogy mindenféle ajak- és nyelvpiercing viselését ellenezzük, ezek hordásáról mindenkit lebeszélünk.

  • gyökérkezelés

Gyulladt és elhalt fogak megmentését szolgáló fogmegtartó beavatkozás, melyet érzéstelenítésben, fájdalommentesen igyekszünk elvégezni. A kezelés egy vagy több ülést igényel.

No comments yet.

Add a comment

Oldal teteje